Tuesday, February 23, 2010

Corat Coret PKMK





Assalamualaikum.. maaf sahabat2 membiarkan laman sesawang rasmi PKMK ini bersawang seketika. Apapun selamat kembali ke kuliah after cuti "CNY" baru2 ni.. haaa.. apa yg ampa2 suma wat masa dok umah?? dok tidoq berdengkoq saja ka?? ada tolong2 mak x?? picit2 ka. urut2 urat sendi depa yang penat bekerja seharian.. apa2 pun kami pihak PKMK mendoakan kesejahteraan anda.. walau siapapun anda dan dimana jua anda berada, tak kira la anda yang sedang menatap blog ini ahli PKMK, bukan ahli PKMk.. sesiapa sahaja.. andalah "silent supporter" yang kami hargai...

Erm.... rasanya suma dah maklum pasal Program Family Day PKMK yg nak mai lg 2, 3 hari ni... Program ni adalah kalau nak dikira la.. program lanjutan daripada minggu interaksi untuk ahli2 baru yang mendaftar di PKMK khususnya taun satu. Namun bagi pihak PKMK kami merasakan ukhwah kami bersama mahasiswa taun 2, 3 dan 4 juga harus dititikberatkan.. justeru family day pada kali ini diadakan.

wau.. ramai la yang mendaftar untuk join FD kali ni..pada mulanya kami hadkan penyertaan untuk 80orng shj termasuk exco.... namun sebelum publisiti siap menampal poster dan flyers pon dah ramai yang mendaftar... terpaksa lah kami tambah bilangan peserta kpd 120 orng.. fuhhhh.. ramai 2.. entah terkawal ka x terkawal.. haaa ampa jgn dok buli exco2 sudah la na...

InsyaAllah kita p nanti dengan niat nak lihat kebesaran Allah mncipta Alam semesta ni yang luas terbentang.. nak tgok pemandagn luaq la kan.. asyik dok dlm kuliah pas 2 mkn, balik bilik, lena.. wat assgment.. 2 jerk.. apa kata peluang yang ada ni.. kita join FD PKMK ni dgn sebaiknya.. kita join games2 yang dah di anjurkan.. jenjalan kawasan pantai.. berkenalan dgn kawan2 seUKM.. SeKEDAH ngn kita... teruatama bg siswa dan siswi taun last.. erm.. lepas ni kalo nak p sendiri ke PD mesti bajet byk 2 nak guna...

cuma satu la pesanan penting dari kami.. jaga la diri dan akhlak.. kita p tempat orang kan.. sampah, tandas, pantai.. harap kita suma dapat bg kerjasama untuk mudahkan keja exco... Ok.. ahli2 PKMK semua kan spoting2 bangat gtu.. haaaa... sesapa yg x bayaq lg duit yuran rm5 2.. byq la na.. senang kami pihak exco nak wat byran tok tmphn mknan dan sebagainya.. sykran atas kerjasama anda tau...

haaaaaaa.. ni dia.. ada lg cita ni... 2 mac ni kol 8 mlm.. free x?? jom p dinner PKMK.. kami wat kat dectar... mmg la harga dia rm12.. kami tau.. ramai yang kata mahal.. sbb depa bandingkan dgn dinner2 yg len... jgn mcm 2 kawan2.. sekali jer setaun.. kalo kita tgok balik list yuran tok sem ni.. hampir lebih rm50 disumbangkan untuk dinner kolej masing2.. kita x sedaq la benda ni sbb kita bayaq yuran sekaligus jer kan... haa.. kalo nak dikira mknn n tmpt dia sama ja .. kat dectar. betol x?? jadi jom la sapa2 yg free memeriahkan majlis...

Jemputlah sapa saja yang berdekatan dgn ampa... kawan2 U len ka, "buah hati" ke.. aweks, pakwe's... kawan2 negeri len ka.. sesapa sahaja yg free, luar dan dalam UKM dijemput ke MDA atau malam darul aman 2010.. mai la tau... daftar kat bilik PKMK na.... nti ada cabutan bertuah tau.. sapa tau kita bertuah mlm 2.. haaaaa.. dpt la habuan ckit kan???

Saya rasa cukup dlu stakat ni corat coret PKMK.. nti ada apa2 program saya akan war2 kan disini,... jgn lupa terus mnyokong kami..ingat moto PKMK " Syoqnya anak kedah.. hat ni la yg kita caghi"....

(Moderator)

Thursday, February 18, 2010


MALAM DARUL AMAN (MDA)


AWAS!! TERGEMPAQ!! mcm x prcya!! taw dak??!! DINNER ANAK KEDAH UKM mai dah pada 2 Mac 2010..aqi selasa..brtempat di DECTAR...pkul 8.00 malam..cpt pkat join rmai2... yuran pndftran RM12 je seorng...prasmian oleh Dato' Mukhriz Tun Mahathir.. Jom GEGAQ!! pkat2 p noh...ajk kwn2 diskeliling anda.. DECTAR akn menggelegak dgn prsembhan FAR-EAST, ARTIS SOLO, BORIA TRHANGAT, & CABUTAN BRTUAH menanti anda.. buat pndftaran di blik ank kedah ukm @ hbungi shasita (0194436395).. pnyertaan anda, skongan kmi..cpt2 dftar.. MENYEMAI UKHWAH, BERSEMI MAHABBAH........

Sebuah hadis Nabi s.a.w yang diriwayatkan oleh Abdullah bin Abbas r.a, bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya : “Bahawa malaikat maut memerhati wajah manusia di muka bumi ini 70 kali dalam sehari. Ketika Izrail datang merenung wajah seseorang, didapati orang itu sedang bergelak-ketawa. Maka berkata Izrail : Alangkah hairannya aku melihat orang ini, sedangkan aku diutus oleh Allah Taala untuk mencabut nyawanya, tetapi dia masih berseronok-seronok dan bergelak ketawa.”

Tuesday, February 9, 2010